ضرب المثل برای من آب ندارد، برای تو که نان دارد

 

معنی و ریشه :

حاج میرزا آقاسی صدراعظم محمدشاه قاجار در حفر قنات و تهیه توپ سعی زیادی داشت. افزایش توپ را موجب تقویت ارتش و حفر قنات را عامل اصلی توسعه کشاورزی می دانست. او هروقت فراغتی می یافت شخصا به سراغ مقنیان (چاه کن) می رفت و آنها را در حفر چاه تشویق می کرد.

روزی حاج میرزا آقاسی برای بازدید یکی از قنوات رفته بود تا از عمق چاه و میزان آب آن آگاهی پیدا کند. سرمقنی به او گفت: تاکنون به آبی نرسیده ایم و فکر نمی کنم در این چاه رگه آبی وجود داشته باشد.حاجی گفت: به کار خود ادامه دهید و مایوس نباشید. چند روزی گذشت و مجددا حاجی سراغ آن چاه رفت و از نتیجه حفاری راضی نبود. سرمقنی که به تشخیص خود اعتماد داشت به حاجی گفت : قبلا هم عرض کردم کندن این چاه در این محل بی حاصل است و به آب نخواهیم رسید.

دفعه سوم هم که حاجی برای بازدید رفته بود باز مقنی سر بلند کرد و گفت: حضرت صدراعظم! باز تکرار میکنم: این چاه آب ندارد و ما داریم برای کبوترهای خدا لانه می سازیم. صلاح در این است که از ادامه حفاری در این منطفه خودداری شود.اما گوش صدراعظم  که در این موارد به حرف کسی بدهکار نبود، با شنیدن این جمله از مقنی از کوره در رفت و فریاد زد ” احمق بی شعور، به تو چه مربوط است که این زمین آب دارد یا ندارد!” اگر برای من آب نداشته باشد، برای تو که نان دارد.

 

 

برای من آب ندارد، برای تو که نان دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *